Termin i lokalizacja:
23 listopada 2013 (sobota), Warszawa
Jeść, aby żyć czy żyć, aby jeść? Prawdziwi smakosze podpiszą się pod drugim stwierdzeniem. To oni nieustannie wertują magazyny, książki kulinarne i przeszukują internet, wiedząc dobrze, że nic nie przyciąga uwagi bardziej niż
apetyczne zdjęcia. Dla wszystkich
kulinarnych pasjonatów – którzy dzielą się wykreowanymi przez siebie smakami za pośrednictwem nowych mediów - Akademia Nikona przygotowała specjalne warsztaty - „Fotokulinaria”.
Uczestnicy warsztatów Akademii Nikona, zgłębiając
tajniki fotografii potraw - uznawanej za najtrudniejszą z dziedzin fotografii - nauczą się, jak robić zdjęcia, na których jedzenie jest równie apetyczne, co w rzeczywistości.
Prowadzący zajęcia – Leszek Szurkowski – pokaże, j
ak wykorzystać i zmodyfikować światło zastane i błyskowe, aby w prosty sposób sfotografować potrawy bez wychodzenia z kuchni. Podczas warsztatów nie zabraknie także
wskazówek dotyczących kompozycji obrazu oraz podpowiedzi, jak wykorzystywać materiały i sprzęty kuchenne, by dodać zdjęciom smaku. Uczestnicy dowiedzą się między innymi,
jak z papieru do pieczenia czy folii aluminiowej zrobić akcesoria do fotografii studyjnej.
Więcej na: www.akademianikona.pl
Zobacz także:Aktualizacja firmware Olympusa – wizjer elektroniczny VF-4Lomography prezentuje lustrzankę KonstruktorUszczelniona lustrzanka Pentax K-50Samsung Galaxy S4 zoom – smartfon z 10-krotnym zoomem optycznymFotografia 306 m n.p.m.Trzy obiektywy do Iphone'a 5Architektura źle urodzonaLampa Fomei LED 1450Trzy obiektywy stałoogniskowe Olympusa w czerniAparat, który widzi świat jak owadŚwiętuj Pinhole Day z Szerokim Kadrem